Hakkında Bilgi

Bitkisel Yağlar

Bitkisel Yağlar Hakkında Bilgiler
Bütün bitkiler güneş ışınlarından aldıkları yaşam enerjisi ile büyürler. Uygun şekilde muhafaza edildikleri sürece bitkilerden elde edilen esanslar bizleri ve çevremizi çok güçlü bir şekilde etkiler. Bu esans ve kokular bitkilerin özünü oluşturduğu, dolayısıyla bir yaşam enerjisi içerdikleri için suni kokulara oranla daha olumlu ve faydalı etkiler taşımaktadır.

Bitkisel yağlar evde kullanıldıkları zaman odalara nüfuz edip olumlu titreşimler yaratırlar. Ancak farklı bitkisel yağlar farklı enerji türleri yaydıkları için ihtiyaç duyacağınız titreşim ve enerjiye göre belirli bir yağ ya da yağ karışımı kullanabilirsiniz. Spesifik yağlar, ilham, konsantrasyon, çalışmak, dinlenmek, uyumak ya da hayal kurmak için doğru ambiansı yaratarak ruh halinizi etkiler. Hatta bazı yağlar odadaki havayı dezenfekte ederek bazı hastalıkları önlemektedir.

Ev içinde bitkisel yağları koku olarak kullanmanın birkaç yöntemi vardır. Kuru çiçekler ya da potpori yerleştireceğiniz bir kasenin içine birkaç damla yağ damlatabilirsiniz. Yastıklı elbise askıları ve çekmece astarları da bir kaç damla yağ için idealdir. Bir parça ham pamuk ya da pamuklu bez üzerine bitki yağını damlatıp pamuğu bir radyatörün arkasına yerleştirebilirsiniz.

Ya da içi su dolu küçük bir tabağa iki damla yağ ekleyip radyatöre yakın bir yere koyabilirsiniz, bu ayrıca nemlendirici işlevi de görecektir.

Soğuk preslenen bitkisel yağlar
Bitkisel yağlar, değerli içerikleriyle(doymamış yağ asitleri, lesitin, vitaminler ve çeşitli mineraller), derinin işlevlerini desteklerler. Şifalı bitkilerle tedavi geleneğinde bitkisel yağ kullanımı, bilinen en eski beden bakımı uygulamalarında çok önemli yere sahiptir. Ama dikkat: Günümüzde kullanıma sunulan pek çok bitkisel yağ, kimyasal ilaç kalıntıları içermektedir! Bu nedenle, kimyasal ilaçlama yapılmayan bölgelerin ürünlerinden elde edilmiş çok kaliteli yağların kullanımına özen gösterilmelidir.

-Bademyağı: Acı ve tatlı badem çekirdeğinin karışımından, ama bazen de yalnızca tatlı bademden elde edilir. Bademyağı kullanışlıdır. Özellikle duyarlı, kuru ve çatlak ciltleri çok olumlu etkiler ve pürüzlerini alır. Bebeklerde de kullanılabilir.

-Hintyağı: Müshil ilacı olarak bilinir. Kendine özgü kokusu nedeniyle kozmetiklere katkı biçiminde, az miktarlarda kullanılır. Özellikle saçları güçlendirmede başarıyla kullanılabilir.

-Jojoba yağı: Jojobaöl, bilimsel adı Simmondsia chinensis olan, Meksika kökenli bir ağaççığın meyve çekirdeklerinden kazanılır. Akışkan bir mumdur. Kozmetik ürünlerinde yaygınlıkla kullanılır.

-Kabak çekirdeği yağı: Cildi düzgünleştirir, yumuşatır ve yaşlanmasını yavaşlatır.

-Soya yağı: Soya fasulyesinin yağı, yüksek oranda içerdiği lesitin ve A Vitamini göz önünde bulundurularak cilt bakımında kullanılan öteki yağlara eklenebilecek en değerli yağlardandır. Cildin beslenmesinde önemli görevler üstlenebilir.

-Susam yağı: Hafif etkili, cildi besleyici ve güneş ışınlarından(UV) koruyucu özellikler içerir. Cilde derinlemesine işler, temizleyici ve zararlı maddelerden arındırıcı olarak kullanılabilir.
-Zeytinyağı: Kaliteli sızma zeytinyağı klasik bir kozmetik katkısıdır. Cilde derinlemesine işler, normalleştirir ve kendini yenileyebilmesine yardımcı olur(regenerasyon).
Bitkisel Yağlar, Bitki Yağı, Bitki Yağları, Bademyağı, Hintyağı, Jojoba Yağı, Soya Yağı, Susam Yağı, Faydaları, Yararları, Bitkisel Yağ Nedir
Eitim ve gretim Eitim ve gretim